Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Monsterrat) L'Escolania de Montserrat, un any més, fa una gira de concerts de Nadal. El segon dels concerts esfarà el divendres 14 de desembre a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. Es tracta del concert de Nadal que cada any organitza el Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona, i que en aquesta ocasió l’Escolania realitzarà a benefici de la Fundació Lluita contra la SIDA, i en el qual un grup d’escolans hi ha estat treballant.

El dijous 20 de desembre, l’església de Sant Adrià, a Sant Adrià de Besòs, acollirà l’Escolania per tal de commemorar el mil·lenari de la ciutat. I l’11 de gener, tres dies abans del viatge a Moscou, els escolans actuaran a l’església de Sant Pere Apòstol de Torredembarra. La producció de Nadal finalitza amb el concert que oferirà a la catedral de Sant Feliu de Llobregat el 25 de gener de 2013.

El primer concert es va fer el passat dia 30 de novembre coincidint amb l’inici del Temps litúrgic de l’Advent.

Aquest dijous l'Escolania també ha celebrat la festa del "bisbetó" coincidint amb la festivitat de Sant Nicolau, patró dels infants. Aquest dia, un noi de primer curs del cor és revestit amb la roba pròpia d’un bisbe, en record al bisbe Nicolau, i gaudeix durant el seu breu “regnat” d’un seguit de privilegis, com ara de triar el menú del dinar d’aquell dia per a tots els escolans.

Tercera gira per Rússia

D'altra, banda, finalitzats els concerts de Nadal, l’Escolania tornarà a cantar a Rússia, per tercer cop en els dos darrers anys –anteriorment, el gener de 2011, a la Catedral Catòlica de Moscou; i l’abril del mateix any a la Gran Sala de la Philharmonica de Sant Petersburg-. El 17 de gener de 2013 actuarà davant de dues mil persones al Moscow International House of Music, en concret a la Svetlanov Great Hall, una de les sales més espectaculars i modernes de Moscou, que té l’orgue més gran de Rússia. El concert de l’Escolania, dirigit per Bernat Vivancos i acompanyat a l’orgue i al piano per Vicenç Prunés, s’inclou dins el Festival Internacional de Música Sacra de Nadal de Moscou. El programa recollirà una part de música montserratina i una altra de nadales tradicionals catalanes.

La gira de l’Escolania, que tindrà lloc del 14 al 18 de gener, inclourà visites culturals per la capital russa, tal com va succeir en la darrera sortida internacional, que es va celebrar entre el 29 de setembre i el 3 d’octubre d’enguany a Polònia, per participar en el Festival Internacional Música Antiqua Europae Orientalis –i que va incloure dos concerts, a la Filharmonia Pomorska de Bydgoszcz i a l’Església de Sant Jaume de Torun-.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.