Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri – CR) Un Sínode plenament conciliar i amb una creixent consciència que l’Església ha d’estar atenta a les noves realitats. Aquest és el diagnòstic que fa del recent Sínode de Bisbes sobre la Nova Evangelització el teòleg Salvador Pié, que com a expert ja ha participat en dues assemblees sinodals.

Aquest dimarts Salvador Pié presentarà el balanç del Sínode que farà el cardenal Lluís Martínez Sistach a la Facultat de Teologia de Catalunya. “Barcelona en el camí del Sínode de la Nova evangelització”, és el títol de la conferència de l’arquebisbe de Barcelona que recollirà l’experiència dels participants catalans al Sínode.

Pié emmarca el relat del Sínode en una “Església que no pot quedar tancada en si mateixa” i que demana “estar més atent als Signes dels Temps” per a fer possible arribar als allunyats. Un canvi de paradigma que no se soluciona amb “formules màgiques”. També explica que l’experiència pastoral de Barcelona es va presentar com “el testimoni d’una Església que està al cas del que està passant i que sap que s’ha de respondre a nous escenaris”. Podeu veure el seu balanç en aquest vídeo.

A més del Missatge Final del Sínode, aquí podeu llegir les 58 proposicions que van aprovar l’assemblea de bisbes, en la versió catalana que ha traduït el claretià Pere Codina.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.