Vés al contingut
Catalunya Religió

(Horeb) El dia 8 d’octubre vam tenir la primera trobada de Superiores Majors, Delegades Abadesses i Priores de Catalunya al Monestir de Santa Maria de Valldonzella.

En aquesta ocasió ens hem reunit 30 religioses i hem iniciat la jornada amb una pregària, animada per la germana Mireia Galobart, demanant el do de la fe i unint-nos d’aquesta manera a la convocatòria de l’Any de la Fe i al Sínode de la Nova Evangelització.
La trobada ens convidava a reflexionar i trobar des de la fe un nou impuls per a l’evangelització. Fer un cop d’ull a la història per valorar la creativitat profètica de laTrobada de Superiores Majors, Delegades Abadesses i Priores de Catalunya al Monestir de Santa Maria de Valldonzella vida consagrada femenina. Veure quins són els reptes de futur i com dibuixar els nous horitzons de la vida religiosa femenina al segle XXI.
El germà marista Lluís Serra, secretari general de l’URC, ens en va fer una acurada presentació i desenvolupament del tema animant-nos a redescobrir el nostre espai propi i a no perdre el nostre ofici profètic per poder donar resposta aquí i avui, en la nostra societat individualista i centrada en el jo, on sovint no queda espai per als altres, ni per a l’Altre; i com hem de viure la història per donar respostes històriques.
En el diàleg comentàvem que és un temps de gràcia, un tornar allà on l’obra de Déu es forja en la foscor, un temps de gràcia perquè la realitat ens ajuda a redescobrir l’essencial, i que ens cal, des de la fe, romandre creatives amb pau, caminant amb esperança, recuperant el sentit total de la missió, explicitant-la, essent portadores de la Bona Nova, des de la nostra experiència de seguiment de Jesucrist. Lluís Serra ens animava, en fer discerniment, com si fos el cas que fóssim directores d’un museu d’art contemporani, a fer una inversió per adquirir el quadre del que és veritablement essencial a la vida religiosa.
Tots els actes es van realitzar amb un bon ambient de fraternitat i la joia de compartir. Després de dinar la germana Priora, a qui volem agrair la seva acollida i disponibilitat, ens va convidar a fer una visita al monestir.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.