Vés al contingut
Catalunya Religió
(CR) En un temps com el que s’està vivint, on s’experimenta com la greu crisi econòmica afecta els més desfavorits de la nostra societat i on les dificultats per al compromís social cristià creixen, les Entitats Socials d’Església volen reflexionar sobre la seva l’actuació.
És per aquest motiu que la jornada d’enguany, que es farà el proper dissabte 27 d’octubre, tindrà bàsicament dos objectius: fer una mirada a la realitat que ens envolta i reflexionar sobre una necessitat creixent d’ajuda en xarxa.
“El fet de treballar en xarxa ens ajuda molt i reverteix en un servei més eficaç d’allò que fem. A més les necessitats d’una entitat també la pot tenir una altra i treballar junts ens permet moltes coses”, explica Carles Marcet, secretari de l’agrupació Entitats Socials d’Església.
A més, Marcet afegeix que la situació de crisi que es viu ens demana una resposta urgent que cal reflexionar tots junts. La feina que fan aquestes entitats és imprescindible perquè ningú no la fa, o si més no, ningú la fa amb aquesta qualitat”.
Ja fa anys que diverses entitats d’església amb forta acció social comparteixen les seves experiències, inquietuds i anhels. “Aquesta jornada esdevé un moment cabdal per aprofundir en la nostra vocació de fidelitat a l’Evangeli, en seguiment de Jesús, al servei dels més necessitats”.
Carles Marcet explica que a banda de les grans entitats, hi ha moltíssimes associacions i entitats petites que treballen en barris en el marc de l’Església. A més, el fet de crear aquesta xarxa ha fet que floreixin més entitats.
Càritas, Fundació Pere Tarrés, Jesuïtes, Maristes, Salesians, Oblates, Filles de la Caritat, Sant Joan de Déu, Centros Socio-sanitarios Católicos de Catalunya, Unió de Religiosos de Catalunya, i el Secretariat de Marginació de Barcelona, són les entitats que promouen aquesta convocatòria. Una mostra de l’ampli ventall d’entitats socials dins de l’Església.

La jornada es farà aquest dissabte al matí i s’obrirà amb una ponència a càrrec del sociòleg i prevere Quim Cervera. En la segona part del matí es presentaran dos projectes de treball en xarxa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.