Vés al contingut
Catalunya Religió
(EUI) L'Escola Universitària d'Infermeria (EUI) Sant Joan de Déu ha commemorat el seu 50 aniversari amb un acte al Palau de Congressos de Catalunya on els protagonistes han repassat la història del centre. Durant la jornada s’ha presentat el llibre dels 50 anys de l'EUI, la recaptació es destinarà a becar estudiants de l'Escola amb dificultats econòmiques.
En el curs 1962-1963 un total d'onze germans de l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu Província d'Aragó-Sant Rafael va estrenar la seva pròpia Escola d'ATS per formar-se en infermeria i poder desenvolupar la seva tasca de manera professionalitzada en l'Asil-Hospital de Barcelona , el que posteriorment seria l'Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu. Al llarg d'aquests 50 anys d'història, la professió infermera ha sofert nombrosos canvis acadèmics que han marcat l'evolució de l'Escola, els valors de Hospitalitat, qualitat, respecte, responsabilitat i espiritualitat segueixen sent pilars en la formació del Grau en Infermeria, cursos de formació postgraduada i formació continuada en ciències de la salut i ciències socials que s'imparteixen actualment.
Amb motiu del cinquantenari de l'Escola, es va convocar al Palau de Congressos de Catalunya un acte per al record i la reflexió del passat i present del centre i on van ser convidats tots els alumnes i professionals que han format part de la seva història. El mateix alumnat va ser l'encarregat de repassar la trajectòria de l'Escola, des d'uns orígens centrats exclusivament en la formació dels Germans de Sant Joan de Déu fins a l'actualitat, dins de l'Espai Europeu d'Educació Superior, passant pels diferents trasllats del centre i les transformacions viscudes per adaptar a l'evolució sanitària ia la demanda social.
L'acte va comptar amb la conferència magistral "El passat com a lliçó del futur", a càrrec de Rosa María Rodríguez. També van intervenir el president del Patronat, Josep Ganduxé i la directora del Campus Docent Sant Joan de Déu, Amèlia Guilera.
L'Escola Universitària d'Infermeria i el Centre Docent Sant Joan de Déu imparteixen el Grau en Infermeria, Cicles Formatius de Grau mitjà i superior, cursos de formació de màsters i postgraus, formació continuada en ciències de la salut i en ciències socials.
Al llarg de la seva història, l'EUI Sant Joan de Déu ha redefinit la seva visió i missió amb la finalitat d'actualitzar-les i adaptar-les a les necessitats de la societat, de les persones i de la professió d'Infermeria. L'Escola vol ser un centre innovador, orientat a la qualitat en totes les seves vessants, un referent per als centres de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, donant resposta amb formació a les necessitats sanitàries i socials, i fomentant la investigació en valors professionals , innovació docent i metodologia de cures.

La seva missió consisteix a educar de forma integral i individualitzada a persones capaces d'oferir serveis i cures professionals d'Infermeria i facilitar serveis educatius als diferents col · lectius de l'àmbit sanitari i social, segons les necessitats de la societat, d'acord amb els principis i valors de l'Ordre de Sant Joan de Déu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.