Vés al contingut
Catalunya Religió
(Escola Pia) L'Escola Pia ha decidit que cada el 26 de setembre serà un dia de pregària pels joves que estan en formació, als postulantats, noviciats i juniorats.
Aquest dia de pregària es fa en motiu dels fets del 26 de setembre del 2002. Fa deu anys el vaixell de passatgers i mercaderies "le Joola", que unia la capital del Senegal, Dakar, amb la ciutat de Ziguinchor, regió del sud del país, va enfonsar-se davant les costes de Gàmbia. Dels 2017 passatgers que hi anaven només 64 van ser rescatats, 1953 van perdre la vida.
Entre ells van morir cinc postulants de l'Escola Pia , Ernest Diatta, Richard Bassène, Anathole Senghor, Henry Djiboune i André Casimir Djihounouck, que havien de començar el curs al postulantat de Ker Kalasans.
Un cúmul de circumstàncies i negligències van provocar aquest desgraciat accident, un dels naufragis més mortifers de la historia de la navegació. En el vaixell hi viatjaven molts estudiants de la Casamance, sobretot universitaris, que es dirigien a Dakar per començar el curs escolar.
Al Senegal, però sobretot a la Casamance, aquest esdeveniment ha marcat profundament la història de les famílies, els pobles i la regió sencera. Amb motiu d'aquest aniversari s'han organitzat nombrosos actes recordant el naufragi i les víctimes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.