Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Els tres seminaris de Catalunya –l’interdiocesà, el de Barcelona, i el de Terrassa- ja han inicia el curs. El Seminari Major Interdiocesà de Catalunya va celebrar una primera trobada de tres dies a Tortosa. Van ser tres dies de recés i de revisió de les activitats formatives d’estiu. Amb la presència del bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, els seminaristes van reflexionar sobre l’Any de la Fe que s’inaugura aquest octubre. A més, va fer una visita a Tortosa, a Sant Carles de la Ràpita i el Delta i les muntanyes dels Ports de Tortosa-Beseit.

També a principis de setembre els seminaristes de Barcelona i de Sant Feliu de Llobregat van fer un recés de convivència a la residència de les Religioses Carmelites de Sant Josep a Tartera, a la Cerdanya. L’arquebisbe Joan-Enric Vives va predicar el recés. També van fer una excursió als Estanys de la Pera.
La setmana passada, el cardenal Lluís Martínez Sistach i el bisbe Agustí Cortés van presidir la inauguració de curs del Seminari Conciliar de Barcelona. El bisbe Cortés, per convidar els seminaristes a prendre’s seriosament aquest temps de formació, va explicar que “és impossible la renovació de l’Església sense la renovació del clergat; i és impossible la renovació del clergat sense la renovació de la seva formació”. L’arquebisbe Martínez Sistach va demanar als seminaristes que, en aquest Any de la Fe, agraïssin el do de la fe i el valoressin, així com que coneguessin més la fe, la comuniquessin millor i l’expressessin en la caritat.
El mateix dimarts també es va fer la celebració d’inici de curs del seminari de Terrassa, que va presidir el bisbe Josep Àngel Saiz Meneses al Seminari de Valldoreix. El bisbe de Terrassa també va emmarcar el curs en l’Any de la Fe promulgat pel Papa Benet XVI i la proclamació de Sant Joan d’Àvila com a doctor de l’Església.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.