Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest divendres es va celebrar a l’Ajuntament de Barcelona un acte per commemorar els 20 anys dels Jocs Olímpics del 1992 i lliurar a Leopoldo Rodés, promotor de la candidatura barcelonina, i Josep Miquel Abad, conseller delegat del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona, la Medalla d'Or al Mèrit Cívic.

En els agraïments, tant Abad com Rodés van coincidir a apuntar que els Jocs Olímpics del 92 van ser un èxit col·lectiu. Abad, va explicar "la medalla correspon a molta gent” i dins de la llista d’agraïments es va referir a l’experiència interreligiosa del Centre Abraham de la Vila Olímpica. El va definir com un espai “on principalment catòlics, protestants, musulmans, budistes i jueus celebraren els seus ritus amb una fraternitat molt més que exemplar per poc habitual, sobre tot en els temps que corren”. També va elogiar la “extraordinària sensibilitat i inspiració quasi sobrenatural” del responsable dels serveis religiosos dels Jocs Olímpics de Barcelona, Salvador Pié.

L’experiència del Centre Abraham, on totes les confessions van compartir un únic espai i van organitzar celebracions conjuntes, no s’ha tornat a repetir en cap altre convocatòria olímpica. Abans i després de Barcelona s’ha mantingut de forma separada el servei religiós, organitzat de forma independent per cadascuna de les religions reconegudes pel COI.

Per la seva banda, Leopoldo Rodés, actual president del patronat de la Universitat Ramon Llull, va destacar "la col·laboració inèdita de tothom, de la classe política i de la ciutadania" per arribar a acollir l'esdeveniment olímpic.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va destacar que tots Abad i Rodés van fer aportacions "per fer realitat aquest gran somni de Barcelona, uns Jocs Olímpics que Barcelona havia anhelat acollir des dels inicis del segle XX". El llavors alcalde Pasqual Maragall o el president Jordi Pujol es van fer presents a l’acte entre altres personalitats.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.