Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) Fins el dia 30 de setembre es pot visitar l’exposició Vita Theclae, una narració artística de Tarracoart al Museu Bíblic Tarraconense. Aquesta exposició és una iniciativa conjunta entre l’Associació Cultural Tarracoart i el Museu Bíblic Tarraconense amb l’objectiu d’apropar la figura i el testimoni cristià de santa Tecla a la societat.

Aquest objectiu s’assoleix a partir d’un recorregut narratiu a través de creacions artístiques que recullen la vida de santa Tecla, des de la lectura dels Actes de Pau i Tecla, document apòcrif redactat a la segona meitat del segle II. D’aquesta manera el públic pot introduir-se en la primitiva història de la patrona de Tarragona a través de la particular mirada dels artistes de Tarracoart.
L’arquebisbe Jaume Pujol Balcells, que va presidir l’acte, va destacar que «En els prolegòmens de la celebració de l’Any de la Fe al que ens convoca el Sant Pare, Benet XVI, i que iniciarem el proper 14 d’octubre, em sembla molt encertada l’exposició que avui presentem. L’experiència d’aquesta iniciativa descansa sobre el fecund diàleg entre museòlegs eclesiàstics i artistes de la societat civil».
Referint-se als 27 artistes que han intervingut a la mostra l’arquebisbe es va dirigir a ells amb aquestes paraules: «Vosaltres, artistes, amb gran generositat, ens heu retornat aquesta formació transcrivint amb gran bellesa i sensibilitat la història i el testimoni de santa Tecla a través de les vostres creacions. Desitjo, de cor, que aquesta exposició serveixi a tota la societat per aprofundir en el meravellós do de la Fe i en un dels tresors més venerables de la nostra Església metropolitana i primada».
L’exposició compta també amb un audiovisual produït entre el Museu Bíblic i el Departament de Mitjans de Comunicació Social de l’Arquebisbat de Tarragona que ens introdueix en la història de la nostra patrona des de la lectura dels Actae Pauli et Theclae i de la història del seu culte a la nostra arxidiòcesi.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.