Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR/Arquebisbat de Barcelona) El cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, ha nomenat el doctor Jaume Aymar nou degà de la Facultat de Filosofia de Catalunya; també ha nomenat el doctor Armand Puig per a un nou trienni com a degà de la Facultat de Teologia de Catalunya. Els nomenaments del cardenal de Barcelona, gran canceller d’ambdues facultats, s’ha produït amb el vist i plau de la Congregació per a l’Educació Catòlica.

Aymar substitueix a Joan Martínez Porcell i Armand Puig renova per un tercer trienni.

Jaume Aymar i Ragolta (Barcelona, 1957), prevere de l’arxidiòcesi de Barcelona, és doctor en història de l'art per la Universitat de Barcelona (1993). És professor de la Facultat de Filosofia de Catalunya des de 1994. Entre les seves obres cal destacar Els secrets de Sa Bardissa (2005), Gaudí i Verdaguer (2002), La bellesa (1995) i El Monestir de Sant Jeroni de la Murtra (1993). És director de Ràdio Estel i de Catalunya Cristiana, president de la Fundació Catalunya-Amèrica i fundador de l'Àmbit d'Investigació i Difusió Maria Corral. També és rector de les parròquies del Sant Crist i de Sant Francesc d’Assís, ambdues a Badalona. Entre 1998 i 2005 ja va ser degà de la Facultat de Filosofia de Catalunya.

Armand Puig i Tàrrech (la Selva del Camp, 1953), prevere de l’arxidiòcesi de Tarragona, és doctor en Ciències Bíbliques per la Pontifícia Comissió Bíblica de Roma (1984). Era degà-president de la Facultat de Teologia de Catalunya des de 2006, on imparteix cursos de Nou Testament com a professor ordinari. És president de la Studiorum Novi Testamenti Societas i director de la col·lecció Scripta biblica de l’Associació Bíblica de Catalunya. Entre 1982 i 1993 va coordinar la traducció de la Bíblia catalana interconfessional. Entre els seus llibres destaquen Les Homilies d’Organyà (2002), Els evangelis apòcrifs (I) (2008), Jesus. An Uncommon Journey (2010) i La Sagrada Família segons Gaudí (2010). El llibre Jesús. Un perfil biogràfic (2004) va ser un bestseller a Catalunya i va ser traduït a diversos països europeus. També és rector de la basílica dels sants Just i Pastor, de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.