Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El darrer número de Catalunya Cristiana publica una llarga entrevista al cardenal Lluís Martínez Sistach. L’arquebisbe de Barcelona valora dos esdeveniments recents de la diòcesis, l’Atri dels Gentils i la Missió Metròpolis. També reflexiona sobre l’evangelizació a partir del llibre que acaba de publicar La Sagrada Família, un diàleg entre fe i cultura. Una icona per a l’Església del segle XXI. Precisament, aquest divendres va tenir l’ocasió d’entregar-lo personalment al papa en l’audiència privada que li va concedir Benet XVI coincidint amb els 75 anys.

En l'entrevista Sistach insisteix en la necessitat de tenir l’evangelització com una prioritat de tots els cristians i diu que "visitant les parròquies i comunitats hi he trobat una inquietud d’evangelitzar, d’arribar a més persones, de fer créixer la comunitat amb nous membres i especialment amb membres joves”. En aquest àmbit destaca i recolza l’experiència de “Tornar a creure” promoguda per Xavier Morlans.

Aquesta inquietud evangelizadora l’emmarca en un esperit de diàleg. “L’Església esdevé diàleg” diu citant a Pau VI. També recorda que Joan Pau II ja va alertar que la nova evangelització no ha de ser confosa amb el proselitisme: “la frontera entre proselitisme i evangelització passa per un exercici honest del diàleg, oferint el contingut de la nostra fe amb convicció però amb un respecte delicat de la llibertat de cada persona, que sempre hem d’observar”.

En aquest sentit recorda l’actitud de Jesús en l’anunci de l’Evangeli: “Jesús no va adoptar posicions fonamentalistes”. I afegeix: “En totes les actuacions de Jesús apareix el seu amor a les persones i el seu respecte a la seva dignitat i llibertat, perquè Déu vol una resposta lliure ja que només així és una resposta humana”.

Podeu llegir l’entrevista sencera aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.