Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d’Urgell) “La misèria i la glòria dels polítics és aquesta: tenir l’objectiu de construir i de fer un món millor". Així va iniciar la presentació del llibre Creients i no creients. Junts cerquem un món millor l’excap de Govern d’Andorra, parlamentari i exambaixador Albert Pintat. El llibre és un recull de les ponències que Melchor Sánchez de Toca, Francesc Torralba i Antoni Puigverd van fer en el marc de la darrera celebració de la Càtedra de Pensament Cristià, que es va dur a terme el juliol de 2010 a Sant Julià de Lòria.

L’acte va ser presidit per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, i va comptar amb l’assistència de Francesc Torralba. Tots dos van anunciar ja la propera celebració d’una nova edició de la Càtedra, el proper 6 de juliol, sota el lema: "Afrontar la diversitat: do i tasca".

Albert Pintat va fer una presentació del llibre des del punt de vista d’un polític amb anys d’experiència: "El diàleg entre creients i no creients és molt semblant al món polític: des del món de la política, els dogmatismes i les militàncies incondicionals dificulten el respecte mutu, pas necessari pel diàleg i el intercanvi d’opinions per a poder coincidir en una intersecció comuna en la recerca d’un món millor i els mitjans necessaris a ser mobilitzats. La política és un lloc privilegiat, un observatori de primera magnitud per conèixer i reflexionar sobre la natura humana".

Pintat també va abanderar la creació d’un Atri dels Gentils en el que les primeres pedres serien "la família i l’escola, on s’aprenen per osmosi o per capil·laritat els valors essencials per la vida i en societat. L’aprenentatge es pot resumir en una frase: respecte i estimació al pròxim, als seus drets, a les seves llibertats i a la seva dignitat". Va abanderar la capacitat del llibre presentat de ser útil en els "turbulents temps que ens ha tocat viure", assenyalant que ens fa veure "que existeixen sòlids motius per l’esperança i per treballar per un món millor". "Perquè -va acabar- junts, creients i no creients, en aquest Atri dels Gentils, treballem amb renovat entusiasme, per cercar un món millor. Fem-ho pas a pas, a poc a poc, però íntimament convençuts que aquesta és una bona via".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.