Vés al contingut
Catalunya Religió
(CR) Aquest dissabte s’ha inagurat la rehabilitació de la Casa de la Sang, a la Plaça el Pi, i la reforma del cancell d’entrada a la basílica de Santa Maria del Pi. Gaietà de Casacoberta, rector de la Basílica, ha estat acompanyat de l’Arquebisbe de Barcelona, Martínez Sistach i l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias. L’acte va començar amb els parlaments de les autoritats des del cancell reformat obert a la Plaça del Pi. De Casacoberta va destacar la reforma del cancell d’accés al temple com un nou espai de diàleg entre la fe i la cultura obert a la ciutat de Barcelona seguint l’estela de l’Atri dels Gentils, ja que aquesta operació ha fet visibles els populars Gegants del Pi que s’hi allotgen en un nou aparador. També s’ha dignificat l’espai d’entrada que s’ha significat amb una gran creu de fusta retroil·luminada i un nou envidrament que permet les visuals de les voltes de creueria des de l’exterior. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va agrair la feina de rehabilitació de la Casa de la Sang i en va destacar la seva tasca social la qual té continuïtat en les múltiples obres que realitzen entitats d’Església com ara Càritas Diocesana o l’alberg per indigents dels Germans de Sant Joan de Déu. Per la seva part, l’Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va aprofundir en el lligam entre la cultura i l’espiritualitat en els actuals temps de crisi econòmica.
Posteriorment, la comitiva va desplaçar-se a la rehabilitada Casa de la Sang, des d’on va poder veure des del balcó el ball dels Gegants del Pi. L’acte d’inauguració va concloure amb una visita al Museu de la Basílica de Santa Maria del Pi, fent una parada especial a la sala de la base del campanar on s’hi allotgen diferents objectes d’orfebreria litúrgica de gran valor artístic, i un breu recital coral al pati interior de la rectoria, l’antic hort del rector, un altre espai que s’inclou en la visita de la Basílica.

La reforma del cancell d’accés al temple ha estat dissenyat pels arquitectes Giuseppe Giacalone, Marona Viladot i Eloi Aran, del despatx T113, que ja han realitzat altres obres de temàtica religiosa com ara la Capella de la Pentacosta al Casal Loiola, la Capella de la Infermeria Provincial de la Companyia de Jesús al Centre Borja, a Sant Cugat, o el Projecte pel Centre Parroquial de Sant Josep Obrer a Torreforta, Tarragona. Podeu trobar part de la memòria del projecte per la reforma del cancell d’accés al temple en dos articles al blog de Catalunyareligio “Betel. Arquitectura, art i religió”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.