Vés al contingut
Catalunya Religió
(OHSJD) Aquest divendres tindrà lloc la inauguració oficial del alberg per a persones sense llar que l'Orde Hospitàlaria de Sant Joan de Déu Província d'Aragó - San Rafael ha estrenat recentment al barri barceloní de Poble Sec. La jornada, que comptarà amb la presència del regidor de districte Jordi Martí, serà una bona ocasió per apropar la realitat dels usuaris del centre a un grup d'estudiants del Grau Superior d'Integració Social. A la tarda, a partir de les 16h s'obriran les portes a la ciutadania.
L'alberg per a persones sense llar de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona celebra aquest divendres 20 d'abril la seva inauguració oficial amb un programa d'activitats que pretén acostar la realitat dels residents a la ciutadania. Per això durant tot el matí un grup d'alumnes del Grau Superior d'Integració Social del IES Salvador Seguí i usuaris de l'alberg i dels pisos d'inclusió elaboressin conjuntament el pica-pica que es servirà durant la jornada de portes obertes i el posterior concert a càrrec de Los Ronderos. Aquesta jornada tindrà lloc a partir de les 16h i està pensada perquè veïns i institucions del barri, així com ciutadans en general, puguin conèixer el nou recurs residencial i com és el dia a dia dels 47 homes i 5 dones que utilitzen el servei .

El programa es complementarà amb una pintada de grafits per part dels residents, una trobada de representants de l'àrea de serveis socials per a persones sense llar de l'Orde Hospitalari de França, Itàlia i Espanya i el mateix acte d'inauguració oficial que comptarà amb l'assistència del regidor del districte Sants-Montjuïc, Jordi Martí, i altres representants de la administració pública barcelonina.

Sobre el nou alberg de Sant Joan de Déu
Després de 32 anys instal·lat al barri Gòtic de la ciutat comtal, el passat desembre va tenir lloc el trasllat del nou alberg de Sant Joan de Déu al carrer Creu de Molers 21, al Poble Sec Amb aquest canvi d'ubicació, el centre guanya en modernitat i privacitat per als usuaris, que es troben en una fase no cronificada de pobresa. El nou centre substitueix les velles habitacions compartides de l'alberg de Cardenal Casañas en habitacions individuals, amb il·luminació natural i amb obertura i tancament a través de targeta electrònica.
El 87% de les persones sense llar registrades a Barcelona ciutat són homes i el 13% dones. Davant aquesta realitat, l'alberg ha incorporat cinc places femenines i manté 47 masculines. El perfild'usuaris són persones de 18 a 64 anys derivades de Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona que es troben en una situació no cronificada de pobresa i / o marginació i que presenten possibilitats d'aconseguir una reinserció social i laboral. L'any passat l'estada mitjana era de 70 dies. Quan un usuari entra en el servei se li assigna un treballador social de referència coln qui consensua un pla de treball per facilitar la seva reinserció. En alguns casos, després de viure un temps a l'alberg, l'usuari pot passar als pisos d'inclusió social, on també rep diàriament suport professional del centre.
Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, ​​que neix sota el paraigua de l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, compta amb un equip de24 persones, entre treballadors socials, integradors, educadors socials i personal d'administració i acció. A part de dirigir el recurs assistencial per persona sense llar també atén a pisos per a la inclusió, ofereix suport en la recerca de feina, gestiona PIRMIS i investiga de manera continuada en l'àmbit de l'exclusió social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.