Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri –CR) La Fundació Joan Maragall organitza el primer acte que es farà el 2012 a Catalunya per a commemorar els 50 anys de la obertura del Concili Vaticà II. El 12 d’abril el teòleg Josep Maria Rovira Belloso obrirà un cicle de conferències amb una perspectiva general del que va representar la celebració del Vaticà. El cicle continuarà amb quatre sessions dedicada a cadascuna de les quatre Constitucions aprovades pel concili, una sessió sobre les novetats en l’àmbit de la llibertat religiosa i el diàleg, i una sobre la recepció del Concili. El cicle de conferències es tancarà el 10 de maig amb una taula rodona sobre “El Concili, avui”.

“El Vaticà II és un Concili únic. Fins el Vaticà II tots els concilis s’havien fet per condemnar o per definir alguna cosa”, explica el filòsof i vicepresident de la Fundació Joan Maragall, Pere Lluís Font. Com a coordinador d’aquest cicle, diu que han buscat oferir “una lectura actual i del que representa per a nosaltres el Concili”.

Per Pere Lluís Font, “el més important va ser el fet de celebrar-se i la llibertat amb que es van fer els documents” i que “per primera vegada va ser obertura al món modern, un gir de 180 graus en el magisteri dels dos darrers segles” . El textos conciliars també són “fruit de transposicions i compromisos entre la minoria conservadora i majoria que va anar esdevenint renovadora” i per això creu que ara “cal una lectura generosa de la idea renovadora del Vaticà II”.

En el cicle hi intervindran, entre altres, el bisbe Sebastià Taltavull, i els teòlegs Salvador Pié, Antoni Matabosch, Armand Puig i Josep Planellas.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.