Vés al contingut
Catalunya Religió

(La Salle) Sota el lema “Junts fem camí”, representants dels diversos àmbits de La Salle Districte ARLEP (Espanya i Portugal) es van trobar al Casal La Salle Sant Martí Sesgueioles, a Veciana, per celebrar la I Assemblea per a la Missió Educativa Lasal·liana (AMEL) del nou districte ARLEP, constituït el setembre de 2010. Més de 80 participants, entre germans i seglars, van treballar en sessions plenàries i petits grups al voltant de diversos temes del 18 al 21 de gener, per tal de plantejar-ne el seu desenvolupament en els propers anys. La gestió econòmica, la Xarxa d’Obres, la Missió compartida, l’àmbit pedagògic i pastoral... són els principals blocs del nou Projecte de Missió i de les Línies d’Acció que veieren la llum en el si de l’assemblea, tot marcant el camí a seguir per les diferents Obres educatives.

Vinguts d’arreu, els diversos participants a l’Assemblea van començar a arribar a Barcelona el dimarts 18 al matí. Després de gaudir durant unes hores de la capital catalana, un autobús els va dur fins al Casal La Salle Sant Martí Sesgueioles, a Veciana (l’Anoia), amb temps per retrobar, instal·lar-se i sopar. A primera hora, el plenari va començar amb les salutacions del germà Josep Guiteras, Visitador Auxiliar del Districte ARLEP per La Salle Catalunya; el germà Jesús Miguel Zamora, Visitador Titular del Districte ARLEP, i el germà Jacques d’Huiteau, Conseller General de la Regió Lasal·liana d’Europa i Mediterrani (RELEM).

Amb les seves paraules, Guiteras, com a representant del Sector que acollia l’assemblea, va referir-se a la història del Casal com a germen de vida per a molts germans (Sant Martí va acollir durant anys el Noviciat), per al professorat (casa de trobada, reunions i formacions) i per a grups diversos (convivències, colònies, pasqua juvenil...). Josep Guiteras es referí a la importància del nou projecte comú, afirmant que “junts estem escrivint una pàgina important de la història del Districte”. A continuació, Jesús M. Zamora, Visitador Titular, també destacà l’objectiu comú “que compartim i que ens agermana” i el “compromís de justícia i responsabilitat” que tenim per a donar resposta als reptes de la Missió. Per aquest motiu, Zamora insistí en l’esforç de creativitat i innovació que cal fer per “trobar les millors respostes al servei educatiu dels més pobres”. Per la seva banda, el Jacques d’Huiteau, Conseller General de l’Institut per a la RELEM, vingut de París, es va referir a l’assemblea com a camí i experiència “que pot ser inspiradora fora dels límits geogràfics i lingüístics del districte”, destacant així també la seva importància.

Per afavorir el treball i procés de reflexió conjunta, van destacar-se 3 grans àmbits: les noves necessitats dels infants i joves, la implicació actual en el “junts i per associació al servei educatiu dels pobres” i la formació lasal·liana de germans i seglars per a la Missió. És sobre aquests temes que va girar el treball previ i l’anàlisi realitzat per diversos grups i comunitats de tot l’ARLEP, per les comissions districtals, pels consells de Missió, pels equips d’animació dels Sectors, i pels equips directius i claustres dels centres La Salle d’Espanya i Portugal. El resum d’aquests diàlegs va anar-se concretant en constatacions, reptes i línies d’acció. Ha estat a partir d’aquest recull que els assemblearis han treballat de valent, des dels petits grups i en sessions plenàries, per aprovar el nou Projecte de Missió i les Línies d’Acció del districte. Entre d’altres, es va fer l’elecció dels membres que formaran part del Consell de Missió del districte i també els representants de l’ARLEP que seran delegats a l’AIMEL, l’Assemblea Internacional per a la Missió Educativa Lasal·liana, que tindrà lloc a Roma l’any 2013.

Durant aquest curs serà el torn dels sectors (Valladolid, Bilbao, Catalunya, València-Palma, Madrid i Andalusia), que reunits en assemblea sectorial hauran de fer realitat el Projecte apropant-lo al seu context. En el cas de La Salle Catalunya, l’Assemblea de la MEL es realitzarà del 10 al 12 de juliol de 2012, també a Sant Martí Sesgueioles.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.