Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) Des del 21 de gener i fins al 24 de març estan previstos tots els actes relacionats amb la Visita Pastoral a l’Arxiprestat de Montserrat per part Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat.

El territori de l’Arxiprestat de Montserrat compren les poblacions d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, El Bruc, Esparreguera, Gelida, La Beguda Alta, Marganell, Martorell, Masquefa, Monistrol de Montserrat, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve Sesrovires i Santa Maria de Vilalba de Llobregat. En total, 15 municipis i nuclis de població de les comarques del Baix Llobregat, Anoia, Bages i Alt Penedès. En aquests dos mesos s’han programat tot un seguit de reunions, trobades i actes que permetran al bisbe Agustí Cortés conèixer la realitat eclesial i social d’aquesta zona, les seves necessitats i potencialitats.

L’Arxiprestat de Montserrat comprèn 17 parròquies i altres 26 temples, ermites o capelles. En ell hi ha la presència de diverses comunitats religioses, entre les quals els benedictins i les benedictines de Montserrat. Tot el programa d’activitats de la Visita pastoral es pot consultar en aquest enllaç.

Dimecres va tenir lloc l’entrevista del bisbe Agustí amb l’alcaldessa d’Abrera, Maria Soler, i altres representants municipals. El dijous es va fer la visita a l’ajuntament de Castellví de Rosanes i l’entrevista amb l’alcalde, Lluís Tomàs. Al llarg de tot el període de la visita pastoral estan programades també reunions amb els alcaldes de la resta de municipis del territori, amb el desig de mantenir converses sobre temàtiques socials i culturals de la vida ciutadana.

Amb periodicitat de cinc anys, es demana que els bisbes realitzin una visita pastoral a cadascun dels arxiprestats de la seva diòcesi (Cfr. Codi Dret Canònic c.396.1). Des que el bisbe Agustí Cortés va prendre possessió del seu càrrec com a ordinari de la nova diòcesi de Sant Feliu de Llobregat el 12 de setembre de 2004, ha visitat ja els arxiprestats de Sant Feliu de Llobregat, Garraf, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Anoia, Piera-Capellades i Vilafranca. Després de la present visita a l’Arxiprestat de Montserrat, només li quedarà pendent la del de Bruguers.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.