Vés al contingut
Catalunya Religió
(Bisbat d’Urgell) Els dies 8 al 12 de gener ha tingut lloc a Jerusalem la 12ª reunió de la Coordinadora de Bisbes d'Europa i Amèrica amb els Bisbes Ordinaris de Terra Santa en suport dels cristians. Hi ha participat Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, com a Delegat per la Conferència Episcopal Espanyola.
Han pogut visitar, així com pregar celebrar l'Eucaristia amb els cristians de Gaza, Nablus, Jerusalem i Haifa.
Al final de la reunió s'ha fet públic el Comunicat següent:
Comunicat final
Reunió de la Coordinadora de les Conferències Episcopals en suport als Cristians de Terra Santa
8 - 12 de Gener de 2012
Els Bisbes de la Coordinadora de les Conferències Episcopals en suport als Cristians de Terra Santa, ens anem reunint a Terra Santa des de 1998 en solidaritat amb la comunitat cristiana i per compartir la vida pastoral de l'Església local. La fe que manifesten els cristians de Terra Santa és un estímul per a tots nosaltres, però al mateix temps hem escoltat amb insistència, i nosaltres mateixos hem percebut, com l'ocupació i la inseguretat, la por i la frustració dominen arreu la vida de les persones en aquesta terra. Culpar els altres és una abdicació de la pròpia responsabilitat i una manca de lideratge, un lideratge que el poble necessita desesperadament. Hem pogut escoltar i fer nostra aquesta convicció: ser proisraelià ha de voler dir ser també propalestí. Això comporta estar a favor de la justícia per a tothom, el fruit veritable de la qual és una pau perdurable.
Reconeixem la importància de la represa del diàleg entre l'Autoritat Palestina i Israel. Ens fem ressò de les paraules del Papa Benet XVI al Cos Diplomàtic el passat dia 9 de gener, quan va expressar la seva esperança que aquest diàleg "es mantingui i condueixi vers una pau duradora que garanteixi el dret dels dos pobles a viure amb seguretat en Estats sobirans i dins de fronteres segures i internacionalment reconegudes". Cal obtenir urgentment un acord negociat.
Que el diàleg es vegi amenaçat i minat per l'extremisme i la intolerància de l'altre, realitat més que evident en les actituds, judicis i accions de massa persones en el món d'avui, això preocupa ambdues parts. Per aquest motiu, fem una crida a la tolerància i al lideratge valent, capaç de mostrar el perdó i la humilitat, per promoure una coexistència pacífica.
Tot i els greus problemes que hem escoltat i descobert aquest any, la nostra fe ens dóna esperança i valorem els indicis esperançadors com són: la trobada de les Esglésies en ocasió del Sínode de l'Orient Mitjà, el creixent nombre de pelegrins, la cooperació interreligiosa i la cordialitat que hem experimentat a Galilea i que són un exemple per a tots, els projectes de construcció d'habitatges per part del Patriarcat Llatí i la Custòdia de Terra Santa, els esforços humanitaris de les organitzacions catòliques, juntament amb una altra sèrie d'iniciatives pràctiques, educatives i culturals per a ajudar la comunitat local, a les quals donem suport i encoratgem. Sobretot, la nostra esperança es nodreix amb el testimoni permanent de les comunitats cristianes amb les quals hem compartit i celebrat la nostra fe a Gaza, Nablus, Jerusalem i Galilea.
També reconeixem els avenços aconseguits en les negociacions entre Israel i la Santa Seu, amb l'esperança d'una ràpida resolució.
Els líders polítics d'ambdues parts i dels nostres propis països necessiten demostrar coratge, determinació i creativitat perquè es facin realitat les expectatives de la majoria amb vista a una autèntica coexistència pacífica. La fidelitat a la pròpia forma de vida per part de jueus, cristians i musulmans no ha d'impedir ans sostenir una profunda obertura als altres.
Que Déu beneeixi tots els habitants de la Terra Santa.

Jerusalem, 12 de gener de 2012

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.