Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) Joan-Enric Vives, arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, ha visitat el dia 10 de gener Haifa, formant part de la delegació de bisbes d'Europa i de Nord-Amèrica per la coordinació a Terra Santa, que han viatjat a Terra Santa en suport de l'Església local, des del dia 8 al dia 12 de gener. A Haifa, s'ha fet intercanvi interreligiós amb jueus, musulmans, drusos i bahais.

Els Bisbes d'Europa i de Nord-Amèrica han celebrat una missa amb la comunitat catòlica de Gaza, en la festa del Baptisme del Senyor (8 de gener), coincidint amb el inici d'aquest viatge de suport. Rebuts per un grup de 40 escoltes, els bisbes han dut missatges de suport de les seves Diòcesi i Conferències Episcopals respectives. L'arquebisbe Vives és el representant de la CEE. La comunitat cristiana de Gaza està formada per unes 2.500 persones, de les quals els catòlics són unes 300, en una població total de 1,5 milions.

Les religioses atenen una llar d'avis, un centre per a discapacitats i una guarderia, i amb la parròquia de la Sagrada Família també estan involucrades en el funcionament de les escoles catòliques de la comunitat. Després de la missa, i va haver una reunió oberta, durant la qual els feligresos van compartir les seves experiències de vida a Gaza, on el bloqueig econòmic i la situació de seguretat fan el treball i la llibertat de moviment extremadament difícil. El Nunci Apostòlic, Antonio Franco va dir-los que en la celebració de la festa del Baptisme del Senyor hi havia una crida a actuar com a cristians en tot moment, ja que compartim aquest baptisme: "no esteu sols; amb fe en el Senyor tots junts podem superar les dificultats. Aquesta missa és una renovació de la nostra fe; demanem la benedicció de Maria perquè sempre siguem cristians en la nostra manera d'actuar i de viure".

El dia 9 de gener es va fer la sessió d'obertura de la Coordinació de Conferències Episcopals en Suport de l'Església de Terra Santa i per invitació de l'Assemblea d'Ordinaris Catòlics de Terra Santa. Per mandat de la Santa Seu, es reuneix des de l'any 1998, cada mes de gener a Terra Santa, centrant-se en l'oració, el pelegrinatge i la persuasió amb l'objectiu d'actuar en solidaritat amb la comunitat cristiana d'allà i la participació en la vida pastoral de l'Església local que experimenta una intensa pressió política i socioeconòmica. Durant els quatre dies de la reunió hi haurà discursos de Sa Beatitud el Patriarca Fouad Twal i del Nunci Apostòlic, presentació d'acadèmics i opinions d'israelians i palestins sobre l'impacte de la "Primavera àrab" i els canvis sociopolítics en la regió. S'han fet oracions, litúrgies i visites oficials a altres ritus catòlics, a més de trobades polítiques amb ministres israelians i palestins i d'altres polítics.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.