Vés al contingut
Catalunya Religió
Amb el lema “Som més dels que ens creiem”, tindrà lloc els dies 21 i 22 de gener a l’Escola Pia de Barcelona el II Fòrum Català de Teologia i Alliberament (FCTiA). Entre els convocants hi ha entitats de diferents àmbits i de tradició tan cristiana com islàmica, així com teòlegs i teòlogues de reconegut prestigi com Xavier Alegre, Joan Botam, Enric Capó, Teresa Forcades o Lucía Caram, i pensadors com Jaume Botey, Ramon M. Nogués o Francesc Torradeflot, entre altres.

Durant dos dies la trobada acollirà més de 50 tallers de reflexió agrupats en tres eixos temàtics:
espiritualitat alliberadora, pau i reconciliació i austeritat solidària. El Fòrum Català de Teologia i Alliberament és un espai de trobada oberta a tothom, que té com a objectiu
afavorir una vivència alliberadora de l’espiritualitat. És l’expressió catalana dels Fòrums Mundials de Teologia i Alliberament, que se celebren en el marc dels Fòrums Socials Mundials.
La idea d'impulsar el FCTiA va néixer a Belém, al Brasil, durant la celebració del Fòrum Mundial de Teologia i Alliberament del 2009. Des de llavors s’ha anat fent xarxa amb totes les persones que han volgut participar en el projecte. El gener del 2010 es va celebrar la primera trobada a Barcelona, a la qual van assistir prop de 500 persones, i una nodrida representació del fòrum va participar del Fòrum Mundial de Dakar el febrer del 2011.
En la convocatòria d’aquest any el lema és “som més dels que ens creiem”, una de les frases més repetides durant la primera trobada. Es tracta de persones que, com diu la carta de convocatòria, “volem viure la presència del transcendent en les nostres vides, volem viure els valors de l’evangeli, de la fe en allò que sabem que ens sobrepassa o, des de la laïcitat, el sentit de la dignitat de la persones”.
El delicat context de crisi econòmica marcarà l’edició d’enguany, amb voluntat d’explorar vies de solidaritat i esperança. És per això que la trobada es viurà en clau d’identificació amb el moviment dels indignats “perquè el món en què vivim és greument injust i suïcida. De fet, incomprensiblement, havent augmentat els recursos del món, també ha augmentat la quantitat de persones que viuen en situació de pobresa i de pobresa extrema. Hem de dir-ho de manera clara, pacífica però contundent”. Davant la passivitat de les institucions religioses i civils, el FCTiA es vol mullar i denunciar “el que passa, les causes de la crisi i les mesures que s’estan prenent”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.