Vés al contingut
Catalunya Religió

Jordi Llisterri -CR Sovint la bioètica s’associa només amb actes mèdics o, per exemple, amb temes relacionats amb la manipulació d’embrions. Però és un camp molt més ampli. Així ho explica Marga Bofarull en aquesta entrevista com a nova presidenta de l’Institut Borja de Bioètica.

Explica que la bioètica ha d’oferir “a la societat eines que ajudin a les persones a viure més humanament i a ser més feliços” i “propiciar la vida i promoure la justícia”. Es tracta d’aconseguir “posar els avenços tecnològics al servei de tothom”. Per contra, Marga Bofarull diu que “sempre s’associa moral i ètica amb retalls i negatives” i que des de l’Església cal exercir “una missió profètica de denúncia però també d’anunci”. La genòmica, la justícia en el repartiment dels recursos disponibles, i la responsabilitat amb el medi ambient, són alguns dels exemples que explica.

El nomenament de Marga Bofarull com a presidenta de l’Institut Borja va coincidir amb la mort del seu fundador, el jesuïta Francesc Abel, per qual aquest dilluns se celebra una missa a l’Església dels jesuïtes de Casp de Barcelona. Bofarull explica que el prestigi de l’Institut Borja en la docència, la recerca o les publicacions, prové de la tasca pionera del pare Abel, especialment per la formació i el treball amb persones de l’àmbit científic i acadèmic.

Marga Bofarull és religiosa del Sagrat Cor, metge i teòloga, tres vessants que diu que entén “com una totalitat que puc posar al servei de la societat i de l’Església”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.