Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Solsona) El Congrés de Nova Evangelització de Manresa, que ha tingut lloc aquest cap de setmana, va començar ben d’hora dissabte al matí amb una gran afluència de públic. A les 10 del matí el bisbe de Solsona, Xavier Novell, i el bisbe de Vic, Romà Casanova, han fet la presentació del Congrés al Teatre Conservatori de Manresa.

Després de resar laudes va començar la primera ponència de Dominique Rey, bisbe de Toulon, el qual va fer un retrat del que és la Nova Evangelització vista des de la societat actual. Va parlar dels obstacles i dificultats que s’han de tenir en compte: una societat secularitzada i les mateixes pors del qui haurien de transmetre la fe.

En acabar la conferència hi va haver una estona de descans, per continuar amb la presentació dels tallers per part dels quatre ponents de la tarda: el pare Gonçal Carbó, Andrea Brugnoli, mossèn Xavier Morlans i José Alberto Barrera.

Tot seguit, els assistents es van dirigir a l’església parroquial de Crist Rei per celebrar l’eucaristia, la qual va estar presidida en aquesta primera jornada pel bisbe de Solsona. Van concelebrar el bisbe de Vic, el bisbe emèrit de Solsona, el bisbe Dominique i un nombrós grup de capellans.

Abans de dinar, el bisbe Dominique Rey es va reunir amb tots els capellans en una sala de l’escola Joviat per fer-los-hi una petita xerrada adreçada només a ells.

A la tarda, també a l’escola Joviat, van començar els diferents tallers, els quals també van estar molt concorreguts:

-L’oratori dels infants amb el pare Gonçal Carbó, de València, va comptar amb la presència de un bon grup de nens i nenes que van fer l’experiència de la pregària davant dels adults els quals van estar compartint aquest taller amb els infants.

-Tornar a creure amb mossèn Xavier Morlans, de Barcelona, va estar una presentació de la fe adreçada als no creients. Moltes persones van participar també d’aquest taller.

-Curs Alpha amb José Alberto Barrera, de Madrid, el qual presenta la fe a totes aquelles persones que tenen dubtes i es fan preguntes. Tot això en un context de fraternitat i acolliment.

-Sentinelles del matí amb Andrea Brugnoli, d’Itàlia, és un primer anunci de la fe als joves. Moltíssims joves de diferents llocs van estar escoltant durant tot el dia aquesta experiència. Aquest ha estat l’únic taller que va durar tot el dia. Al matí i a la tarda amb una part teòrica i cap al vespre, amb la seva part pràctica que va consistir en sortir al carrer a anunciar l’evangeli, a evangelitzar els altres joves.

La jornada de dissabte va acabar amb la segona conferència del bisbe Dominique, el rés de vespres, al mateix Teatre Conservatori, el sopar Alpha i una Vetlla de pregària a l’església de Crist Rei.

La jornada del diumenge dia 8 va començar a les 9 del matí amb el rés de laudes de manera molt solemne. Seguidament el bisbe Dominique Rey va fer la tercera de les seves ponències.

El bisbe de Toulon va donar algunes pautes per poder fer comunitats en clau de nova evangelització. Va explicar que el procés de Nova Evangelització ha de ser un procés de discerniment, atenent les noves crides de l’Església per adaptar-les als nous estils pastorals.

Va destacar alguns punts, com ara: tenir capacitat per desenvolupar un treball en equip; recolzar-se més en els carismes de les persones per poder omplir les tasques pastorals amb els dons de cadascú; mantenir l’entusiasme per poder transmetre’l als altres; tenir una bona organització adaptada al projecte missioner; tenir cura de la bellesa de les celebracions eucarístiques; reflexionar sobre les situacions de les persones que no van a l’església; mantenir un testimoniatge a través de la caritat.

En acabar, els participants del Congrés es van dirigir a la basílica de la Seu on va tenir lloc l’eucaristia, presidida en aquesta segona jornada pel bisbe de Vic, Romà Casanova, i concelebrada pel bisbe de Solsona, el bisbe de Toulon i altres preveres. Abans de finalitzar la missa hi ha hagut el testimoni de dos joves que van participar dissabte al taller dels Sentinelles del matí, els quals han explicat la seva experiència de sortir als carrers a evangelitzar altres joves.

El Congrés va finalitzar a l’escola Joviat amb una tanda de preguntes al bisbe Rey per part dels assistents.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.