Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Claret) Societat, Creença i Pensament és el cicle sobre humanisme i noves tecnologies que organitzen La Salle i l’Institut de Tecnoètica a la Sala Pere Casàldàliga de la llibreria Claret de Barcelona. El proper dijous 19 de gener es fa la tercera sessió sobre Tecnologia i salut.

En aquest vídeo podeu veure un resum de la sessió de novembre sobre “Tecnologia i empresa. Una aposta per l’economia productiva” amb Ramon Ollé, president executiu de l’escola de negocis la Salle BES; Ramon Pastor, director de R+D de Hewlett Packard Impressió de Gran Format; i Juan José Villanueva, director del Centre de Visió per Computador de la UAB, moderats per la Mariona Ferrer de la Salle Campus BCN.

La presa consciència de la greu situació econòmica actual i el paper determinat de les empreses per generar negoci per una gestió exitosa de la crisi, va ser la idea central en la que van coincidir tots tres ponents. També van coincidir en reclamar de l’administració una nova manera de tractar a les empreses donant suport a nous projectes. Un altre aspecte en el qual van coincidir en la seva anàlisi, va ser el de millorar la connexió universitat i empresa, que possibiliti a aquestes aprofitar-se del valor afegit en el camp tecnològic que li pot aportar la universitat que les faci ser més competitives i a la vegada realitzadores dels projectes vocacionals i personals dels seus treballadors.

Juan José Villanueva va ressaltar la relació entre la recerca i desenvolupament i la seva repercussió en economia productiva de les empreses. Des de fa relativament poc temps que aquests dues activitats van una mica unides. Abans la recerca sols estava en mans de la universitat i les empreses no se’n beneficiaven dels avenços tecnològics. Actualment, encara que la situació no és ideal ja es treballa conjuntament i hi ha avenços significatius en la connexió universitat i empresa.

En Ramon Pastor va remarcar com aspectes clau per damunt de tot, ja no només a nivell d’empresa, sinó també a nivell de país, el fet de detectar les fortaleses personals, tant les de la pròpia organització empresarial, com les dels propis empleats i fomentar-les, no estancar-se en les debilitats buscant mètodes per combatre-les, sinó potenciar les fortaleses. Alhora, va destacar la importància de tenir un projecte, un projecte il·lusionant que engresqui al conjunt del grup.

Finalment en Ramon Ollé va recordar que ens trobem davant una societat molt potent en quan a coneixement, innovació i tecnologia, però malauradament s’està abandonant la importància de la producció, i s’està deixant aparcada una qüestió tan clau com és la de crear i potenciar el sector industrial en el nostre país. Es priva la gestió financera i la recerca del més guany possible en detriment de potenciar invertir en la formació de les persones i potenciar el desenvolupament dels projectes i iniciatives en el marc de l’empresa.

La sessió va aportar propostes d’importants experts per traçar un camí de futur esperançador. El cicle es va obrir al setembre amb aquesta sessió.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.