Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) Del 2 al 4 de gener, un grup de sis nois entre tretze i divuit anys han participat en les convivències vocacionals de Nadal organitzades pel Secretariat Diocesà de Vocacions en col·laboració amb el Seminari Menor de Tarragona. També el passat dimecres 4 de gener es va celebrar la primera trobada de Nadal per a escolans de l’arxidiòcesi.

Les convivències vocacionals volen afrontar la vocació de cada noi amb un caràcter més genèric que altres propostes que es duen a terme, com l’EspaiVocacional.

Durant el primer dia de convivència, dilluns dia 2 de gener, els joves van visitar el Museu Bíblic Tarraconense durant el matí i van treballar en grups el lema «Aneu per tot el món i transmeteu l’alegria de la vocació», subratllant la idea de la vocació com una crida de Déu a l’alegria. També van participar d’una experiència de solidaritat a la Parròquia de Sant Pau Apòstol de Tarragona, ajudant en la campanya de Càritas de Nadal, i, en acabar, van poder visitar alguns pessebres de la ciutat. La celebració de l’eucaristia i el joc de nit van posar fi al primer dia de convivència.

L’endemà, dia 3 de gener, els joves van fer una ruta pel Montsant: van visitar Siurana i l’ermita de Sant Joan del Codolar, així com també van poder conversar amb l’ermitana que hi resideix. Tot seguit, van conèixer la parròquia de Cornudella del Montsant i el rector. La projecció i cine fòrum de la pel·lícula Cartas a Dios i la pregària de bona nit van cloure el segon dia deconvivència. Finalment, dimecres dia 4 de gener els joves van participar en la trobada de Nadal d’escolans de l’arxidiòcesi.

Aquesta és la primera convivència vocacional que es realitza amb un grup de nois, tot i que la convocatòria ja s’ha fet altres vegades. La propera convivència vocacional per a escolans grans i nois a partir de tretze anys serà per Setmana Santa, del 2 al 4 d’abril.

D'altra banda, el 4 de gener es va celebrar la primera trobada de Nadal per a escolans de l’arxidiòcesi amb el lema «Serviu el Senyor, amb alegria!». Aquesta jornada, segons comenta mossèn Simó Gras, director del Secretariat diocesà de vocacions, té un caràcter més formatiu que no pas la trobada d’escolans que se celebra a l’estiu, la qual esdevé més lúdica. En aquesta jornada hi van participar 46 escolans diocesans.

El dia va començar a les deu del matí al claustre de Sant Pau del Seminari de Tarragona amb diversos joves de benvinguda i danses. Després de la pregària es van organitzar tres tallers diferents, dos d’ells orientats a conèixer millor la seva tasca com a escolans i a subratllar el sentit d’allò que fan durant la missa, i un darrer sobre la importància del cant en la celebració de l’eucaristia. «És important que entenguin que la celebració de l’eucaristia és important per a ells com a escolans i com a cristians», destaca Simó Gras.

Aprofitant el bon temps, i abans de dinar, els escolans participants en la trobada van dedicar una estona a l’esport als patis del Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona. La trobada va finalitzar amb la celebració de l’eucaristia a la capella del Seminari Menor de Tarragona.

Els escolans participants eren procedents de les parròquies de Santa Maria Magdalena de la Masó, Sant Esteve de Vila-seca, Santa Maria de Salou, Sant Mateu Apòstol de Riudecanyes, Sant Joan Baptista de Vilanova d’Escornalbou, Santa Maria Magdalena de la Nou de Gaià, Sant Pere de Perafort, Santa Clara de Tarragona, Sant Fructuós de Tarragona i Sant Pau de Tarragona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.