Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El centre pioner en el debat i la recerca bioètica a Catalunya té nova presidenta. Marga Bofarull, religiosa del Sagrat Cor, substitueix el jesuïta Francesc Abel, fundador del centre i des fa uns anys allunyat de la seva activitat per motius de salut.

Margarita Bofarull Buñuel, és llicenciada en Medicina i Cirugia i en Teologia. És professora de la Facultat de Teologia de Catalunya i de la Universitat Centroamericana (UCA) de El Salvador. Actualment és també vicepresidenta de la CONFER -la federació de religiosos d’Espanya- i des del 2009 era vocal de l’Institut Borja de Bioètica. Del 2005 al 2011 va ser provincial d’Espanya Nord de la Societat del Sagrat Cor.

Bofarull serà primera dona que assumeix aquesta responsabilitat a l'Institut Borja de Bioètica per decisió d’un patronat liderat pels jesuïtes, que en van promoure la creació al Centre Borja de Sant Cugat del Vallès, i per l’Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu, que actualment acull l’Institut al seu recinte hospitalari de Barcelona.

El reconeixement de l’Institut Borja es deu a la dedicació que hi ha tingut durant 35 anys el pare Francesc Abel, pioner a Catalunya i Europa en aquest àmbit, un tema de frontera que suscita intensos debats en l’àmbit eclesial i científic. Doctor en medicina, especialista en obstetricia i ginecologia, llicenciat en filosofia i teologia, i format com a investigador als Estats Units, ell va considerar fonamental crear a Catalunya el primer centre de bioètica de l'Estat espanyol. Amb motiu d’aquest relleu, s’està preparant un acte d’homenatge i reconeixement al pare Abel.

L'Institut Borja de Bioètica va ser fundat l'any 1976. Després de treballar durant 8 anys adscrit a la Facultat de Teologia de Catalunya, es va constituir com a fundació privada el 1984. Des de 2000 és institut universitari per la seva integració a la Universitat Ramon Llull com a entitat federada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.