Vés al contingut
Catalunya Religió

(Carla Herrero - CR) Un any més, les germanes Oblates de Barcelona i el Lloc de la Dona organitzen el seu particular "Nadal Solidari". Aquesta iniciativa, que va néixer el 2007, consisteix per un costat, a fer arribar la realitat del barri del Raval als joves i de l'altre conèixer d'aprop una congregació religiosa. Però no només en surten beneficiats els joves, també les dones que han exercit o exerceixen la prostitució, col·lectiu protegit per aquesta congregació.

Es tracta d’una proposta adreçada a gent d’entre 20 i 30 anys per tal d’experimentar un Nadal diferent en què els protagonistes no siguin els regals, sinó el fet de compartir un espai comú i una experiència conjunta, creadora de relacions socials i solidaritats recíproques. "Aquestes dones amb qui compartiran l'experiència acullen els joves i d'alguna manera se senten reconegudes, valorades", explica Puri Alzola, germana oblata. "Escollim el col·lectiu de joves perquè creiem que són més sensibles i oberts davant la gent que es troba en una situació d'exclusió" explica la germana.

Aquest any s'han inscrit sis joves. Tots ells dormiran un parell de nits a la comunitat i realitzaran diverses activitats com ara una volta pel Raval, una trobada amb dones que han exercit o exerceixen la prostitució, una celebració de Nadal amb l'animació del grup Bufanúvols i una eucaristia. En aquestes dues últimes activitats també hi participaran els voluntaris del Lloc de la Dona. "A banda d'aquests sis joves també s'hi han inscrit d'altres però que per un tema d'espai no els podrem acollir a dormir, tot i així, participaran en les activitats. L'important és que tots ells i elles s'emportin una experiència recíproca de trobada, fraternitat i solidaritat"

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.