Vés al contingut
Catalunya Religió

El santuari de la Mare de Déu del Roser de Pompeia i el convent dels frares caputxins celebren aquest 2010 els seu primer centenari. L’any 1908 es va posar la primera pedra de l’església, que pretenia ser creada per recordar l’irradiació espiritual i l’acció social del santuari italià de Pompeia.

Enguany s’organitzaran al voltant del centenari, diverses activitats i trobades. El primer acte de celebració serà una eucaristia d’acció de gràcies que es durà a terme el pròxim diumenge 3 de gener a les 12 del migdia. El dissabte 9 de gener, hi haurà una trobada de caputxins de Catalunya i Balears i activitats durant tota la jornada.

Les primeres dècades d’aquests cent anys, Pompeia es va convertir en el lloc de culte més freqüentat pels literats i polítics de la Barcelona noucentista i, també, per la burgesia barcelonina. Durant la Guerra Civil espanyola, l’església es va convertir en un hospital de sang gestionat per la Creu Roja. Actualment l’edifici aplega la Cúria Provincial , l’administració de les revistes “Estudios Franciscanos” i “Catalunya Franciscana” i també el Servei Solidari i Missioner (SSIM), dedicat a l’atenció del més pobres del tercer i quart món.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.